Uddamålsförlust i andra träningsmatchen med

Träningsmatchsderby mot Götaholm, nästan 20 grader varmt på Gamlestadsvallen. Inte helt fel förutsättningar så sett.
Även om ett derby i Gamlestaden är vad det är så kanske inte riktigt hetsen fanns där då Götaholm har ett nästa helt nytt lag jämfört med ifjol, och har valt att fylla på med egna talanger.

FÖRSTA HALVLEK
Götaholm startar bättre och får till några ok lägen, dock inget som stör Philip i mål särskilt mycket. Tommy och Manne skapar våran bästa chans efter ett samspel och Tommys skott hamnar på målvakten.
I tjugonde minuten så väljer Niclas att ta med sig bollen snyggt i djupled på en touch, Mansouri hänger inte med och sparkar ner Niclas och domaren halar upp Rött kort!
Detta gör att vi får en något enklare resa framförallt defensivt, samtidigt som framförallt mittbackslåset är väldigt solida. Götaholm har helt klart bollinnehavet och vi får jaga mycket.
En rätt så chansfattig första halvlek där vi får knappt godkänt.

ANDRA HALVLEK
Götaholm ändrar lite i sin uppställning till andra halvlek för att få till mer tryck framåt. Tyvärr så går vi bort oss på en crossboll och det blir lite missförstånd mellan Olsson och Dino och Werda kan enkelt lägga in bollen i öppet mål. 1-0! Vi går ner oss lite efter målet, släpper inte till några chanser men det är lite energilöst. Till slut fattar vi hur vi ska göra i defensiven och det ger oss flera bra möjligheter att göra mål. Rinman har ett skott över, Lucas ett farligt inspel, Affe en nick i riktigt bra läge, Andreas likaså men bästa chansen har Tommy efter att vi stressar fram ett misstag men tyvärr gör Stenberg en bra räddning när Tommy är fri.
Forceringen är bra men räcker inte hela vägen.

SAMMANFATTNING
Ännu en gång växer vi in i matchen och vi får ta lärdom av hur vi gör i slutet av matcherna och försöka göra 90 min av det. Ändå positivt att vi är med i matchen igen och det är ändå ett lag som ska spela i femman på andra planhalvan, även om dom är en man mindre lång tid.
Räknar vi med förra årets avslutning så har vi nu 5 raka uddamålsförluster.

Matchens GaFFLar:

Affe: Hamnar rätt från start och är sen dominant. Riktigt kul att se Affe spela med sån pondus matchen igenom.

Manne: Löper kopiöst och är i framförallt första halvlek tillsammans med Tommy den som skapar något i offensiv väg. En insats att bygga vidare på helt klart.

Glenn: Tar fighten i 90 minuter och viker inte ner sig nån gång. Riktigt energisk och bra insats från magister Glenn.